25 Ocak 2013 Cuma

Baştan Aşağı İpekyol

İpekyol'un minimal çizgisiyle feminen duruşu sentezlemesine bayılıyorum. Sezonda uzun gömlekler, uzun ceketler, uzun elbiseler, bol pantolonlar ve özellikle jakarlı brokarlı pantolonlar en çok tercih edilen parçalar oldu biz muhafazakar kadınlarda...



İpekyol hem modern duruşu, hem kalıplarının düzgünlüğü hem de 
görünüşüne özen gösteren kadınların ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olması markanın emin adımlarla zirveye çıkmasını sağlıyor... Ayrıca fiyat- kalite ilişkisine baktığımızda arada uçurum olmaması da tercih etme nedenlerinden. İpekyol'da tek eleştirdiğim husus polyester kumaşı çok kullanıyor olmaları! Nefret ediyorum polyesterden. 



Kıyafette siyah ve mavinin tonları dışında başka bir renk kullanmamamın nedeni saks mavinin canlı duruşunu bozmak istemedim. Ben bu kombinde ceketi ön plana çıkardım, göz yormak istemediğim için soğuk renkleri kullanarak bütünlük sağladım.






Üzerimdeki saks mavisi ceketi çok severek aldım. Omuzda kullanılan vatkanın balencia tarzı olması beni cezbetti  doğrusu. Ceketin boyunun normalden uzun olması, boyfriend ceket ölçüsünde olması tercih etmemdeki en önemli sebep. Çünkü ceketin kalıbı ne kadar güzel olursa olsun boyu kısa olduğu zaman çok daha az kullanabiliyorum.













Ceketin içinden asimetrik siyah gömlek giyerek kıyafeti daha günlük hale getirdim ve son olarak brokar pantolon bu sezon dolabımda en beğendiğim parçalardan biri. Seviyorum bu pantolonun kendinden şık duruşunu... Ve fark etmeden baştan aşağı İpekyol giymişim :)

Saks mavi ceket:: İpekyol ( buradan ulaşabilirsiniz)
Siyah asimetrik gömlek:: İpekyol ( daha önce söylemiştim üniformam oldu diye)
Brokar pantolon:: İpekyol
Siyah çanta:: Burberry
Lacivert eşarp:: Muss Casa
Kadife ayakkabı:: Emperio Armani
Fotoğraf:: Nur Sultan buradan ulaşabilirsiniz...)





IPEKYOL FROM TOP TO BOTTOM

I love the synthesis of feminine and minimal style of Ipekyol.  We as  conservative women prefered long shirts, jackets, dresses, pants and specially trousers with jacquard and brocade…

Modern style, right models and products for good looking women bring success for the brand… also price- quality balance is another reason. The only thing that I can criticize is polyester fabric, they use it too much. I hate polyester.

I did not want to spoil the bright appereance of saxe blue that was why I did not use any other color excluding black and blue. The jacket was eye-catching part, I used  cool colors not to tire eyes. I bought the saxe blue jacket with love. Actually the Balencia pads on shoulders  attracted me. The most important reason for me to buy it was long like boyfriend jacket. Because I use short jackets rarely, although it has right model.

By wearing asymmetric black shirt under it, I made it Daily. Lastly brocade pants is one of my favorite part in my wardrobe. I love the elegant appereance of it… and unknowingly I wore Ipekyol clothes from top to bottom :)

  
Saxe blue jacket:: İpekyol ( from this link)
Black asymmetric shirt:: İpekyol ( as I said y uniform)
Brocade pants:: İpekyol
Black bag:: Burberry
Dark blue Headscarf:: Muss Casa
Velvet shoes:: Emperio Armani

Photography:: Nur Sultan from this link)

10 yorum:

  1. Öncelikle postların yoruma açılmasına çok sevindim:) Kübracığım kombinini çok beğendim. Özellikle pantolonun Mihri buluşmasında da dikkatimi çekmişti. Sana çok yakışmış. Sadece bir önerim var, eşarp biçimini daha yuvarlak, arkası uzun ve yanlardan bol bırakırsan senin yuz hatlarına çok daha yakışacağını düşünüyorum :) Bence bir daha ki postta benim için bir dene en azından .Çok öptüm:)

    YanıtlaSil
  2. Tamam bundan sonraki eşarp kullanımında deneyeceğim :) yorumları senin için açtım haberin olsun :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. mrb,bende eşarp bağlama tarzınızı çok beğendim halbuki:)şal gibi duruyor,ayrıca ceket gerçeken çok hoşmuş,iyi günlerde kullanın

    YanıtlaSil
  4. Sevgili sevecen teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. merhaba Kübra
    Bloğunu da zevkle takip ediyordum .Fakat yeni tarzın çok daha hoş oldu :)Mavi ceketinde gerçekten çok hoş güzel günlerde kullan :) Nacizane fikrim eşarp sana daha çok yakışıyor ...
    Sewgiler

    YanıtlaSil
  6. Aysenur Merhaba
    Guzel yorumlarin icin tesekkurler.. Herkes esarbi daha cok yakistiriyor ama sal oyle rahatki vazgecemiyorum..

    YanıtlaSil
  7. eşarbınızı çok hoş bağlamışsınız... çok beğendim :D nasıl yaptığınızı tarif edebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  8. merhaba Kübra :) kombinin baştan aşağı mükemmel,bende eşarbı bol seviyorum :)ama böyle de yakışmış sana ..benmde moda blogum var beklerim;)
    http://benlimoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Betül Merhaba, eşarbı nasıl bağladığımı bi gün detaylı bişekilde göstereceğim.. ama sanırım benimki biraz doğaçlama.. daha önceki postumda söylediğim gibi eşarp bağlama konusunda hiç bi zaman başarılı olamadım hiç bi zaman çok muntazam yapamıyorum zaten yapsamda bana yakışmaz.. ayrıca eşarbın çok düzgün durmasınada karşıyım.. beğenmene sevindim..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. MadameModista teşekkür ederim.. Başka bi günde günde bol yaparım ama çok düzgün yapabileceğimi sanmıyorum :)

    YanıtlaSil