27 Haziran 2015 Cumartesi

STİL:: NANE

Nane gibi yelek, yamuk takılmış bir şal ve kötü bir ayakkabı. Kısacası sizden modacı olmaz!





















İnternette insanlar ne kadar futursuz bazen hayret ediyorum. Çoğu zaman ciddiye almıyorum ama bazen cidden saçmalıyorlar. Eleştiri dozunda olduğu zaman tamam ama ailem, kişiliğim, karakterim hakkında yetkisi olmadan hakaret içeren yorumları asla kabul etmiyorum ve bunu yazan kişilere de saygı duymuyorum.
Gözönünde olduğum için herkesin görüşünü kabul etmem mümkün değil. İnsanlar beğenmediği birinin hayatıyla veya işiyle ilgilenmeme özgürlüğüne sahip. Tarzını beğenmiyorsan takip etmezsin alışveriş yapmassın bu kadar basit. Beğenmeyebilirsin ama saygı duymak zorundasın insan olmanın gereği olarak!
Nane gibi yelek nasıl olur diye düşündüm. Cidden düşündüm. Nane ne ifade ediyor? Benim en sevdiğim yeşilliktir. Tadı beni benden alır kokusuna aşığım diyebilirim. Çaya ve limonataya yakışır. Yeleğin nane gibi olması hakaret gibi görünüyor ama naneyi ben severim sizce?
Şalım yamuk yumuk bunu daha önce söyledim yeniden ve son kez söyleyim.
Çocukluğumda camiye gittiğimde de başörtüyü düzgün takamazdım kapandıktan sonra da düzgün takamadım. Yapamadım olmadı ben yapsamda kafamda durmadı.Benim kapandığım sene önü sivri eşarp takmak modaydı sözüm ona İslamın Çatısı modeli işte o bende Dam gibi duruyordu.
Yeni kapandığım sene Rabia Yalçın tek kadın türbanlı modacıydı ona elbise yaptırırken rica ettim. Rabia Hanım lütfen bana baş bağlamayı öğretin dedim. Ben düzgün takamıyorum yamuk yumuk duruyor, hani Fatih tarafındaki kızlar yapıyorya sıkmabaş önü düzgün öyle istiyorum dedim.
Rabia Hanımın cevabı bana kapak oldu.
O gün bugündür kulaklarımda size de söyleyim sizde bilin.
Kübracım neden böyle düşünüyorsun.
Unutmaki başörtü şapka değil çok düzgün duruyorsa o zaman zaten sorun var demektir dedi.
Ben başımı bağladığımda önü düzgünse pıt diye elimle vururum önü düşürürüm ki başörtü olduğu belli olsun eğer kusursuz durmasını istiyorsan şapka takacaksın başörtüsü değil dedi..
Beni nasıl rahatlattı Rabia Hanım.
Ondan sonra yamukluğa kafamda duramamasına hiç takılmadım ve kimseninde başörtüsünü eleştirmedim, yargılamadım.
Kaldı ki birini yargılamak isterseniz eleştirmek isterseniz tonlarca kusur bulabilirsiniz.
Benim anlayamadığım nokta gerçek bir Müslüman nasıl bu kadar kararmış kalbe sahip olabiliyor.. Hakikaten bu fesat kalpler nasıl secdeye gidiyor anlamıyorum.
Sosyal medya bilmişleri, fesatları diyorum ama bunu tesettürlü inançlı kişilerin yapmasını hiç hoş bulmuyorum.

Benden modacı olmazmış! Bunun kararını kim veriyorki? Nane gibi yelek giydim diye modacılık işinden mi kovuldum? Modacı olmanın şartı İslamın Çatısı modeli başörtüsüyle mi gezmek? Kime göre düzgün değil neye göre?
Kaldıki zaten ben modacı değilim. Bunu her fırsatta söylüyorum ben şirketin Kreatif Direktörlüğünü yapan yaratıcı fikirleri ortaya çıkaran ve yönlendirme yapan kişiyim. 6 aylık eğitimimle modacıyım dersem bu işin 4 sene okulunu okuyanlara ayıp olur. Haa birde zaten instagram kullanan ve 1000 in üzerinde takipçisi olan her 100 Türk kadından 99 tanesi designer ya da modacı sıfatıyla ortada gezerken bırakında ben modacı olmayım.

Nane Yelek:: Kübra Tekin
Gömlek:: İpekyol
Pantolon:: Kübra Tekin
Çanta:: Chloe
Yamuk Şal:: Gucci
Ayaktan Çıkan Ayakkabı:: Burberry

2 yorum:

  1. Kubra hanim biz sizinle tek parca sikligi ogrendik kendinize haksizlik yapiyorsunuz..elbiselerinize diyecek soz bulamiyorum..bu alanda farkli yol alan kisiler sizi ve kuaybe gider hanim i goruyoruz arkadaslarimla..urunlerinizide severek kullaniyoruz.sevgiler sibel

    YanıtlaSil
  2. Bunu samimiyetle söylüyorum,sizin şal şekliniz o kadar hoşuma gidiyor ki,o salaşlık doğallık,hatta çok denedim benimkide öyle dursun diye, ve kimse mükemmel değil,bu yorumları yapmak terbiye eksikliğinden kaynaklanıyor bence.siz gerçekten bi idol olabilicek birisiniz, bu ufak tefek hadsizlikleri görmezden gelmelisiniz bu tür kendini bilmezler her yerdeler. Bence siz kendinizi seven tayfaya bakın ,bunları görmezden gelmelisiniz...

    YanıtlaSil