2 Haziran 2015 Salı

Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar

Bizim insanımız şöyle böyle demek istemiyorum. Çünkü biz Türklerde ki medeniyet genel anlamda dünyanın hiç bir yerinde yok. Fakat bazen o kadar garip insanlarla karşılaşıyorumki yazmadan edemiyorum.



Geçen haftalarda gittiğim yolculuk esnasında başıma gelen sinir bozucu bir durumdan bahsedeceğim. Tatil bitti artık eve dönüyoruz. Uçaktan indikten sonra pasaport kontrolüne geçmeden önce bindiğim otobüste anında 2 japon oturduğu yerden kalktı lütfen siz oturun dediler kucağımda İpek olduğu için yer vermek istediler. Kibarca teşekkür ettim ısrarla tekrardan lütfen oturun dediler. Oturursam İpeğin mızmızlanacağını ayakta daha iyi durduğunu söyledim bu arada İpek kucağımda kangurudaydı ve uyumak üzereydi bu yüzden ayakta durmamız bizim için daha iyiydi. Ardından bir başka tarafta oturan Senegalli bir yolcu bana yer verdi. Ayağa kalktı lütfen oturun bebeğiniz var dedi. Ona da teşekkür ettim ısrar etti benimde bir oğlum var sizi anlıyorum bebeğiniz var dedi ona da bebekle ayakta daha rahat olduğumu söyledim. Ardından pasaport kontrolüne geçtik. Bu arada İpek kucağımda uyudu ve arabasına yatırdım. Kontrol sırası oldukça kalabalıktı. O sırada telefonum çaldı ben telefonda konuşurken önümde duran adam bana bağırmaya başladı. HAANFENNDİİİ NAAPTIĞINIZI SANIYORSUNUZZZZ ? Naptım dedim. Deminden beri bebek arabasıyla ayağıma vurup duruyorsunuz dikkat etsenize dedi. Bebek arabada uyuyor farketmemişim dedim. BEBEK VAR DİYE KENDİNİ AYRICALIKLI MI SANDIN BİZDEN HİÇ BİR FARKIN YOK BİZDE YOLCUYUZ BİZDE YORGUNUZ dedi. Bu sırada ses tonu ve el kol hareketleri gerçekten çok çirkindi. Bende dedim siz işte böyle centilmensiniz, düzgünce uyarabilirdiniz dedim ama karşımdakinde ne medeniyet ne vicdan ne insaniyet vardı.. Basbas bağırdı bana bebek arabasıyla ayağına çarptığım için belki adamın canını acıttım ama tepkisi bu olmamalıydı. Bi tarafta bebeğin var geç otur diyen yabancılar diğer tarafta bebeğin var diye kendini ne sanıyorsun diyen bizim centilmenlerimiz.
Üzüldüm bu durumda .. Elin yabancısı bana son derece saygılıyken benim insanımın terbiyesizlği sinir bozucu. Amerikada bebekli yolcular sıra beklemez hep önceliklidir. Avrupanın birçok yerinde bebekli yolculara öncelik tanınır. Fakat bizde durum bambaşka.
Hani bizim Türk erkeğine sorsan kadın baştacıdır atıp tutarlar ama gel gelelim toplumsal alanlarda bunu malesef gösteremiyorlar. Bu olayı abime anlattığımda böyle deliler hep seni buluyor sen belayı çekiyorsun galiba dedi. Sanırım haklı çünkü ben çok sakar ve dikkatsiz biriyim ve nerde deli var bu yüzden beni buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder