2 Haziran 2015 Salı

STİL:: Kimono Diyip Geçmeyelim Lütfen!

Kimono benim en çok kullandığım ürünlerden biri.. Özellikle ne giyeceğimi bilemediğim kararsız olduğumda tam bir kurtarıcı. Beni takip edenler bilir kimonoyu ne kadar çok sevdiğimi.. Sade şıklık için ideal. Bizim markamızda da  en çok satılan ürün kalemlerinin başında kimono geliyor. 2 yıldır neredeyse 30 farklı renkte 6 bine yakın kimono sattık.. Bu kadar sevilen talep edilen bir ürünün hikayesinden bahsetmek istiyorum.















Kimono Uzak Doğu da meşhur bir giysi olarak bilinir fakat bu bilgi yanlıştır. Japonyanın geleneksel giysisidir.

















Bir kimonoyu ceketten ayıran en önemli fark kolların genişliğidir. Yaklaşık yarım metredir bu genişlik. Kolları geniş değilse bilinki aldığınız ürün kimono değildir.
















Kimononun her zaman sol taraf sağ tarafın üstüne gelerek giyilmesi gerekiyor yani kuşağı buna göre takmalısınız. Tabi biz geleneksel giysi olarak kullanmadığımız için bu şekilde bir zorunluluk yok ama bilin diye söylüyorum.












Kimono çok ilginç birşey öyleki Japonya da yalnızca kimononun nasıl giyildiğini öğreten kurslar varmış.









Kimono ile hobi olarak ilgilenen biçok insan varmış. Kumaşından tutunda giyilmesi sonrasında saklanmasına kadar çok fazla detayı var. Kurslarda mevsime ve özel günlere uygun desenlerin ve kumaşların seçilmesi, kimono içliklerinin ve aksesuarlarının uyumu, gizli anlamlarına dikkat ederek kimono ve hiyokuların giyilmesi, obi seçimi ve kuşanması ve diğer konular öğretiliyormuş. Kimono kültürü ile ilgilenen kulüpler dernekler gruplar varmış.
İlginç bir bilgi kalsik bir kadın kimonosu on iki ya da daha fazla parçanın kuşanılmasıyla giyildiği için, Japon kadınların çoğu yardım almadan geleneksel kimonoyu giyemiyor. Her birinin kendine özgü giyinme şekli kuralı var. Özel günlerde lisanslı kimono giydiricileri evlere gidip kadınların kimono giymelerine yardım ediyor. Yani kimono diyip geçmeyelim lütfen :)








Gelelim kimonoyu muhafazakar camiada meşhur eden markamıza.. Ben Uzak Doğu kültürüne çok meraklıyım. En son Vietnam seyehatimde bi dolu yerel elbise aldım. Bunlar bana inanılmaz ilham veriyor. Kimononun günlük kullanımının sağlanması ise hayalimdi. İşte tam da bu sebepten çok önem verdik. Kimonoyu ilk olarak kendimize göre sadeleştirdik daha minimal şekilde tasarım yaptık. Tabi ki ilham kaynağımız Japon Kominosu oldu. İlk etapta tereddüt ettik bornoz ya da sabahlık ile anılmasından çekindik. İlk defa 2 sene önce piyasaya sunduğumuzda çok beğenildi. Sabahlık ya da bornozla kıyas edenlerin eğitim seviyesinin ve hayat görüşünün çok düşük olduğunu gözlemledik. Bizim müşteri kitlemiz ve bizden alışveriş yapanlarda böyle bir yorum olmadı. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. Bu sezon biraz revize yaptık kimonoda o da çok beğenildi. Ben kimononun şansına çok inanıyorum bize uğur getirdi. Bu yüzden ahde vefa olarak yazmasam olmazdı..
Sevgiler:)




Kimono:: Kübra Tekin
Jean:: Zara
Ayakkabı:: Guess
Çanta:: Celine
Şal:: Coach







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder