11 Haziran 2015 Perşembe

TREND:: High Tea

İngilizlerin 5 çayı muhabbeti tüm dünyada keyif ile anılmaktadır. Geçen arkadaşlarımızla konuşurken acaba İstanbul da high tea düzenleyen yerler var mı bi bakalım derken Four Seasons gibi kaliteli yerlerde olduğunu öğrendik ve gitmeye karar verdik. 


High tea bahane bizim için maksat keyifli vakit geçirmek. Peki nedir bu high tea ya da afternoon tea? Hani ikindi vakti içimiz sıyrılır çayın yanında iki lokma bişey yeme ihtiyacı hissederiz işte İngilizler buna bir isim takmış ve bunu bir seremoni haline getirmiş. Ufak doyurmayacak atıştırmalıklar yanında çay kahve ne istersen ama kesinlikle muhabbeti iyi arkadaşlarla birlikte yapılmalı.
High tea 3-6 arası oluyor. İstanbulda sayılı yerlerde var ilk deneyimimiz Four Seaosans çok başarılıydı bunda en önemli etken muhteşem Boğaz manzarası. Hava da harikaydı ne üşüdük ne terledik. Bir de Four Seasons özelliği kalabalık değil piyasa hiç değil lüzumsuz insan olmuyor dolayısıyla gidilen mekan dinlendiriyor yormuyor. Kafa dinlemek bikaç saat uzaklaşmak deniz havasını doya doya içinize çekmek istediğinizde Four Seasons da high tea benden size tavsiye. 



Altın varak nakışlı elbise:: Kübra Tekin
Bordo taşlı çanta:: Stella Mc Cartney
Siyah kare gözlük:: Nina Ricci
Şal:: İpekevi




2 yorum: