8 Haziran 2015 Pazartesi

BOLLYWOOD

Bollywood son 10 yıldır tüm dünyada fırtına gibi esiyor. Açıkçası benim ilgimi hiç bir zaman çekmedi. Slumdog Millionaire filmini izlemeyen yoktur ama o film ödül aldığı için bana göre Bollywood kategorinde değildi. Sonra bir film izledim ve Bollywood müptelası oldum.  Peki neden Bollywood?




Bana göre ilk sebep filmlerindeki amatör ruh. Bazen eski Cüneyt Arkın filmlerini aratmayacak şekilde aksiyonlar oluyor ama bu gözüme batmıyor çünkü çok tatlı bi geçiş var. Filmleri her ne kadar gişe rekorları da kırsa amatör ruhları devam ediyor. Genelde filmlerinde çok önemli ders veriyorlar. Hani öyle derslerki tadı damağınızda kalan içinizi burkan bazen coşkulandıran helal be dedirten cinsten.









Filmleri çok akıcı keşke bitmesinle filmi izliyorum. Ortalama 3 saat süren filmleri kah güldürüp kah ağlatabiliyor. Kendileriyle inanılmaz dalga geçen bir millet. O ciddi suratlarındaki dalgacılık benim çok hoşuma gidiyor.


Tabii unutmadan söyleyim Bollywood denilince akla müzikler ve danslar geliyor. Ben çok eğleniyorum aktörlerin şarkı söylerkenki hallerinden. Bollywood da ya benim izlediğim filmlerde yoktu ya da genelinde yok tam bir fikir sahibi değilim ama cinsellliğin olmaması beni çok mutlu ediyor. Ailecek rahat rahat izlenebiliyor. Hollywood da veya Türk sinemasında olan cinsellik bazen insanı çileden çıkarıyor. Aşkı cinsellik olmadan da anlatılabildiğini gösteriyor bu da bizim senaristlere ders olsun.


Bollywooda ilk başta burun kıvırdığım için kendime kızıyorum. Artık bu filmlerden sonra genel olarak Hollywood çok yüzeysel gelmeye başladı. Konular saçma gelmeye başladı. Aşka bakışları aptalca geliyor. İllaki Hollywood da efsane filmler var yapım olarak çok daha profesyonel ama Bollywood kültür olarakta bize çok yakın, konular güzel, toplumsal srunlara sıklıkla değiniliyor, hüznü ve komediyi bir arada yansıtıyor. Daha bi çok sebep var..






Peki Bollywood da olmazsa olmaz izlenmesi gereken filmler neler? İşte benim sıralamam.. Bu arada aşağıdaki yazdığım her bir filmi ayrı bir post halinde yazmak isterdim hepsi de bambaşka güzellikte belki bi gün her birini ayrı ayrı yeniden yazarım.

  1. Tabiki ilk sırada Aamir Khan filmleri geliyor. Aamir Khan izlemeye başlayınca Aamir Khancholik oluyorsunuz benden söylemesi. PK en beğendiğim film.
  2. 3 Idiot yine Aamir Khanın dilimize dolanan ALL IS WELL sözü ve efsane filmi
  3. Dhoom 3 yine Aamir Khan
  4. Her çocuk özeldir- Taare zameen par- Aamir Khan bu filmi anne olarak izlediğim için çok daha fazla etkilendim ağla ağla kendimden geçtim diyebilirim tabi gülümsettiği de çok oldu :)
  5. My name is Khan- Shahrukh Khan bu da diğer bir meşhur filmleri olan kişi hatta abime göre Aamir Khandan daha iyi filmleri ama ben Aamir Khanın filmlerini daha çok beğeniyorum.
  6. Black- Geçen sene Beren Saatin başrolünü üstlendiği film aslında Black filminden esinlenme. Bu filmde gerçekten çok başarılı..
  7. Barfi- Aşkın dili yoktur.. Saf bir aşkı anlatıyor
  8. Lagaan- Aamir Khanın keyifli bir filmi
  9. Gajini- Beni inanılmaz geren ama soluksuz izlediğim bir Aamir Khan klasiği
  10. Fanaa- Yine Aamir Khan yine keyifli bir film

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder