25 Haziran 2015 Perşembe

TOPRAK




Büyük şehirlerde topraktan uzak yaşamamız, her tarafın beton olması, alışveriş merkezlerinde geçirdiğimiz vakitler, iş yaşamının yoğunluğu, stres, koşuşturmaca bizi topraktan uzaklaştırıyor. Topraktan uzaklaşmamız bizim toprağın enerjisini almamızı engelliyor ve depresyon, umutsuzluk, bereketsizlik gibi bir çok sorunu beraberinde getiriyor. Topraktan ne kadar uzaklaşırsak uzaklaşalım toprağın negatif enerjimizi almasına bizi dinginleştirmesine ihtiyacımız var.




















İstanbulda malesef topraktan çok uzak yaşıyoruz aslında parka gidebilir veya doğada yürüyüş yapabiliriz ama bahanemiz çok olunca toprağı ihmal ediyoruz. Kayseride bağ evler vardır. Kayserili olanlar bilirler hemen hemen her Kayserili yaz aylarını bağ evde geçirirler. Bağda ekilip biçilir havası mis gibidir. 
















Bizde İpekle geçen hafta Kayseriye gittiğimizde dedemin bağında toprakla doya doya vakit geçirdik. Topraktan enerji çekme meditasyonu diye birşey var biz onu en doğal yoluyla yaptık. 


İpek toprakta yürüdü, düştü, toprağı yedi, oynadı ama topraktan ayrılmak istemedi. Hiç bir oyuncak ona bu kadar keyif vermedi şimdiye kadar... Toprağa ilk dokunduğunda şaşırdı ama hemen durumu toparladı ve oynamak istedi. Toprağa yattı ve güneşle oyun oynadı.. O kadar mutluydu ki.. O an birkez daha anladım toprağın bereketini.. ve İpeği daha fazla doğaya çıkarmam gerektiğini..

Bana da bu keyifli günü fotoğraflamak kaldı. Bu arada dalından koparıp meyve yemenin tadı da bir başka güzel. 
















Gömlek:: Burberry
Jean:: Zara
Ayakkabı:: Miu Miu
Şal:: Coach

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder