8 Haziran 2015 Pazartesi

DİP NOT!

İnsanların siyasi görüşü, hayat görüşü, dini, ırkı, mezhebi birbiriyle aynı olmayabilir. Çok muhafazakar ya da aşırı solcu olabilir bu kişinin kendisini bağlar. İnsan insandır. Son yıllarda benim güzel ülkemde insanlar birbirini 1 kaşık suda boğmaya yer arıyor. Komşu komşuyla görüşmüyor, kardeş kardeşe düşman oldu, en yakın arkadaşlar siyasi görüşler yüzünden bozuştu, oturma grupları dağıldı.. Peki neden? Düne kadar yine farklıydınız ne oldu da birden bire bu öfke bu kavga? Nerden geliyor birbirimize duyduğumuz bu kin?



Niye sen Atatürkçüsün, Paralelcisin niye sen AKP lisin niye sen Gezicisin.. Hep ci cı li lu ile biten kelimeler yüzünden en büyük düşman yine biz oluyoruz. Ya arkadaşlar Peygamber Efendimiz S.A.V. insan seçmemiş biz kimiz ki insan ayrımı yapıyoruz. Herkes kendi düşüncesini söyler diğerlerine de efendi efendi saygı duymak düşer.
Biz Türkiye olarak tüm renklerle güzeliz. Farklılıklarımız bizi zenginleştiriyor, geliştiriyor. Farklılıklarımızdan mutlu olalım. Tek tip düşünce, tek tip kafa yapısı bizi ancak geriye iter. Her kim olursak olalım birbirimize saygı duyalım ve her kim olursa olsun o saygı sınırını aşmasın.
Sosyal medyaya baktığımda insanlar birbirini yiyip bitiriyor, hakaretin bini bin para.. Ne zaman bu kadar içimiz karardı? Ne zaman bu kadar nefretle dolduk? Yapmayalım lütfen! Tek ihtiyacımız olan şey bugünlerde ülkece saygı ve hoşgörü.. Sevginin olmadığı yerde huzur olmaz. Huzur olmazsa orası yaşanılası bir yer olmaz. Ben ülkemi çok seviyorum ve ülkemdeki tüm farklılıkları da seviyorum. Bana uymasa da farklı görüşleri anlamaya çalışıyorum anlayamasamda saygı duyuyorum. Başka türlü yaşanmazki.. Benden size tavsiye atın üstünüzdeki nefreti, kini, öfkeyi öyle hafifleyeceksiniz ki.. Kübra demişti dersiniz..

3 yorum:

  1. Tam da ihtiyacımız olan duyarlılıkta bir yazı olmuş. Kalemine gönlüne sağlık. Fikirlerimizi, renklerimizi, hayallerimizi söylemekten çekinir olduk bu hoşgörüsüz ve ötekileştirici yaklaşım ve yorumlar nedeniyle. Karşımızdakine söz Hakkı vermeden ve dinlemen haksız olduğu, doğru söylemediği yargısına varır olduk. Sözler kulağa düşmeden yargı nasıl oluşabilir ki oysa? Farklılıklarımızla, çok kültürlü, çok dilli, farklı dinlere ve farklı milliyetlere mensup onlarca renge sahip bir ülkede olmanın şükrünü ve sevincini yaşamak varken maalesef ve maalesef at gözlükleri ile göremediğimizi önümüzün kavgasına tutuşuyoruz....
    Seyreyleyelim bakalım..GÖRELIM MEVLAM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER..
    Cemile Meydan

    YanıtlaSil
  2. Tam da ihtiyacımız olan duyarlılıkta bir yazı olmuş. Kalemine gönlüne sağlık. Fikirlerimizi, renklerimizi, hayallerimizi söylemekten çekinir olduk bu hoşgörüsüz ve ötekileştirici yaklaşım ve yorumlar nedeniyle. Karşımızdakine söz Hakkı vermeden ve dinlemen haksız olduğu, doğru söylemediği yargısına varır olduk. Sözler kulağa düşmeden yargı nasıl oluşabilir ki oysa? Farklılıklarımızla, çok kültürlü, çok dilli, farklı dinlere ve farklı milliyetlere mensup onlarca renge sahip bir ülkede olmanın şükrünü ve sevincini yaşamak varken maalesef ve maalesef at gözlükleri ile göremediğimizi önümüzün kavgasına tutuşuyoruz....
    Seyreyleyelim bakalım..GÖRELIM MEVLAM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER..
    Cemile Meydan

    YanıtlaSil
  3. Güzel günler gelecek Kübra. Bugünlerde geçecek. Ülke buhranda. Doğum öncesi sancı diyelim... Bu ülke yine bir dir olacak inşallah.

    YanıtlaSil