12 Ocak 2016 Salı

TREND:: GEEK

İlkokul yıllarında gözlük takanlar 4 göz ile anılmaya mahkumdur.. Çalışkan olmak zorundadırlar,  çünkü gözlük takmak bunu gerektirir.. Kim derdi ki 4 göz lakabının günün birinde sezonun olmazsa olmazı hatta takmadan olmayacağını.. Gözlükler artık sadece ihtiyaç değil bunun yanısıra; estetik, trend, stil, farklılık gibi sebepler için kullanılıyor.. 





Kalın çerçeveli kavanoz gibi gözlükler podyumlarda çok beğenildi.. Bu görünüşe İngilizce de geek diyorlar Türkçe tam karşılığı yok bu kelimenin ama bizdeki inek lakabı gibi birşey :) 

Celebrityler kullandı, ünlüler galalarda poz verdi, dizilerde filmlerde görmeye başladık derken bu geek stil viral olarak yayıldı yayıldı ve taaa Türkiyeye kadar geldi.. 

Baktığınızda iddialı gibi görünen gözlükler artık sıklıkla muhafazakar moda camiası tarafından da benimsendi.. Hey gidi günler aklıma geldi de.. 3 sene önce Amerikada Urban Outfitterdan kalın çerçeveli kocaman gözlük aldım kafama estikçe takmak için.. Fakat mahalle baskısı dedikleri muhabbet yüzünden kulllanamadım. Ayyy şaka gibisin çok komiksin insanları güldürmek için mi takıyorsun gibi yorumları takmamam gerekirken taktığım için gözlük kullanmayı bıraktım.. Gelgelelim bana bu yorumları yapanlar şimdi geek olarak takılıyorlar.. Ey moda sen nelere kadirsin diyorum... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder