7 Ocak 2016 Perşembe

DOLCE GABBANA ABAYA KOLEKSİYONU PART 1

Muhafazakar giyim trendi Türkiye de olduğu gibi Dünyada da hızlıca yayılıyor.. Yıllarca görmezden gelinen muhafazakarlar artık hem Türkiye de hemde Dünyada yavaş yavaş hakettiği değeri ve ilgiyi görmeye başladı. DKNY den sonra Dolce Gabbana da Muhafazakar Giyime yönelik koleksiyon çıkardı. Bu, çok tartışılan çok konuşulan bir koleksiyon oldu. Alkışlamak ve diğerlerine örnek olmak adına bravo demek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü muhafazakar giyim adı altında line çıkarmasa bile biliyoruzki Türkiye ve dünyada birçok markanın artık muhafazakar giyime yönelik ürünleri var fakat marka değerlerine zarar gelmemesi adına bunu muhafazakar giyim olarak adlandırmıyorlar. Dolce Gabbana ve DKNY bunu açık açık söyleyerek benden koca bir alkış aldı. Gelelim tepkilere..











Bi kesim diyorki sen de mi Dolce Gabbana onlara (yani bize) çalışıyorsun benim için artık bittin!(çokda tın) Sen 50 sene geriye nasıl gidersin onlara özel koleksiyon nasıl hazırlarsın! Bunu diyen kesim İslamifobileri olan dar beyinli yeniliğe, özgür düşünceye kapalı bir kitle.. Bu kitle azımsanmayacak kadar çok malesef. Müslümanların iyi yaşayabileceğine inanmayan, hep sefil bir hayat sürmesini isteyen bir kitle.. Ciddiye almaya değmez.


Diğer bir tepki ise bizim taraftan geliyor. Tabi canım tabi çıkarır. Para için bunlar.. Önceden nerdeydi bu marka.. Şimdi olmuş mu bu yaptığı.. Tamamen ticari. O koleksiyondan birşey almam da giymem de! (zaten her giydiğin DG olduğu için büyük kayıp :) ) E güzel kardeşim, güzel arkadaşım kimse senin kara kaşına kara gözüne satış yapmıyor. Tabiki olaya ticari bakarlar tabiki ticaretini düşünürler bunu da sorun etmen oldu mu şimdi.. Diğer dünya markalarına örnek olmak adına Dolce Gabbana nın yaptığı koleksiyon güzel bir adım.. Bu, olması gereken birşeydi hatta çok gecikilmiş ama sonunda yapılmış bir koleksiyon.. Hatırlıyorum bundan 10 sene önce falan Burberry markasının türbanlılarla anılmasından eşarp satışlarının muhafazakarlara yapılmasından rahatsızdı. Vay efendim neymiş marka değeri zarar görüyormuş. Peki şimdi en çok parayı Burberry kimden kazanıyor? Yani baktığında bunu gizliden yapmak ve rahatsız olmuş imajı vermek yerine açık açık koleksiyonunu çıkarmak bana çok dürüst bir yaklaşım geldi.




Ülkemizin yeni mesleği modacılık insanlar bunu sırf maneviyattan mı yapıyor hayır para kazanmak için yapıyor. Başı kapalı azıcık stili olan her 10 kızdan 9 tanesi instagram designerı oldu. Bilmem ne butik bilmem ne modacı. İade yoktur, kapıda ödeme vardır.. Terzisi olan herkesin modacı olduğu bir sektörde bırakında Dolce Gabbana gibi büyük markalar sektöre yenilik getirsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder