25 Nisan 2014 Cuma

Global Fashion Management 2014 Londra

Geçtiğimiz hafta London College of Fashion ev sahipliğinde Global Fashion Management 2014 konferansında hem dinleyici hemde konuşmacı olarak Londradaydım. Böylesi büyük bir organizasyonda yer almak benim için büyük bir gururdu.. Global Fashion Managment Konferansina katılma serüvenimi baştan anlatayım..












Benim hikayemde dönüm noktası yüksek lisansım oldu.. Master bitirme projemi Muhafazakarlık, Kadın ve Moda Türkiyeden Örnekler üzerine hazırladım.. Bu projenin özelliği daha önce bu alanda yapılmış araştırmaların çok az olması hatta yok denecek kadar az olması bu yüzden Bilgi Üniversitesinde Hocalarım benim master bitirme projemi çok önemsediler. Hatta bu konuyu derinlemesine incelememi ve doktora yapmamı istediler.. Projeyi hazırlarken çok zorlandım çünkü muhafazakar moda sektörünün verilerine ulaşabileceğimiz, bilgi alabileceğimiz henüz bir derneği bulunmamakta. Verilerin büyük bir çoğunluğu sektörü genel olarak kapsamakta. Hacim olarak muhafazakar moda sektörü tahmin edilenden çok daha büyük.. Umarım önümüzdeki zamanlarda daha profesyonel araştırmalar yapılır.








Proje danışmanım bügün bana mail attı ve bu konferanstan bahsetti. Katılmalısın, makaleni yazmalısın ve sunumunu yapmalısın çünkü akademik anlamda uluslararası bir organizasyonda yer alman vizyonunu geliştirecektir ve senin için güzel bir referans olacaktır dedi.. Bende hocamın yanına gittim detaylıca konuştuk  ve katılmaya karar verdim. Fakat katılmaya karar vermem yeterli değildi öncelikle makalemi yazmalı ve başvuru yapmalıydım ardından kabul edilirsem programda yer alacaktım. Benimde yaşıma ve akademik olarak tecrübeme baktıklarında kabul edilme ihtimalim çok zayıf görünüyordu. O dönemde Kübra Tekin sonbahar kış koleksiyonunu hazırlıyorduk ve bir yandan Ramazan ayına denk geldi.. Odaklanıp çalışmam çok zor oldu başvurunun son günü geldi ben tek satır bile yazmamıştım ne yazıkki.. O gece karar verdim ben ne olursa olsun katılmalıydım ve yaklaşık 12 saat çalışarak harika bir özet yazısı hazırladım. Başvurunun bitmesine 2 saat kala mail attım.








Aradan 3 ay geçti onlardan  kabul edildiğime dair herhangi bir cevap gelmedi açıkçası bende sanırım kabul edilmedim diye içten içe üzülüyordum. Bir gün maillerimi temizlerken baktımki bana kabul maili gelmiş fakat ben dikkatsizlikten çöp kutusuna atmışım. O zamanki sevincim görülmeye değerdi :) 



















Program Londra Oxford Caddesinde London Fashion of College ev sahipliğinde gerçekleşti. 3 gün boyunca sabahtan akşama kadar programa katılanlar sunum yaptı, soru cevaplar oldu.. 
















Programın en güzel yanı dünyanın dört bir yanından katılımcıların olmasıydı. Moda ile ilgili aklınıza gelen gelmeyen ne kadar konu varsa konuşuldu tartışıldı..













Türkiye de hala saçma sapan döngüler üzerinde bulunan modanın bambaşka bir yönünü gördüm. Açıkçası orda çok düşündüm insanlar modayı bir bütün olarak ele alırken biz neden bu kadar sığ düşünüyoruz? Özellikle muhafazakar moda da yer alan çelişkiler beni çok düşündürdü.. Daha çok kadınımız okumalı, akademik araştırma yapmalı ve kendimizi her yönden geliştirmeliyiz.












Türkiyeden baş örtülü katılımcı ben ve Amerikada çok sevdiğim büyüğüm Elif Kavakçı da bu organizasyonda yer aldı. Elif Hanımla uzun uzun konuştuk ve gerçekten sohbetine doyum olmayan kendini inanılmaz geliştirmiş hem modacı hem de akademisyen kimliği ile kendime örnek alacağım bir isim. İnşallah nice organizasyonlarda bir arada oluruz..





GLOBAL FASHION MANAGEMENT 2014 LONDON

Last week I was in London either as a listener or a speaker for Global Fashion Management 2014 Conferance which was hosted by London College of Fashion. İt was an honour for me to be a part of such a great organization. Let me start from the beginning of my Global Fashion Managment participation adventure..

The turning point of story was my master degree.. My master final project was on Conservatism, Women and Fashion Examples from Turkey which was some kind of unique. There is not a lot of researches on that issue even negligible quantity so my teachers from Bilgi University overrated about my graduation project. Even they wanted me to investigate deeply and have a doctor's degree on this subject. I had difficulties during my study because there was no association that I could use conservative fashion industry datas. The most of available datas were about general sector not specific one. Volume of conservative fashion industry is larger than estimated. I hope more professional researches will be done as soon as possible.

My Project advisor sent an email, told me about this conferance and said “you should attend, write your article and present it because being a part of an academic international organization will broaden your mind and be a good referance ”. Then I visited my professor, we discussed it and I decided to attend. But the decision was not enough, I had to write my article and apply. İf I was accepted, I would be a part of organization. My acceptance seemed a little bit weak because of my age and academic experience. At that time it was Ramadan and Kübra Tekin fall-winter collection was in the preparation stage. İt was hard for me to focus and the last day of application came but unfortunately I had not written even a word.

I decided that night that I must attend no matter what happens and I worked 12 hours to write a wonderful summary. I sent an application e-mail just 2 hours before application deadline.
3 months passed and there was no reply, actually I thought that I was not accepted and got sad.
One day I was systemizing my mailbox, I saw their confirmation mail in my “deleted mail box”. My happiness was worth to see J

The program was held on London Oxford street and hosted by London Fashion of College. During 3 days there were presentations by participants and Question&answer session.
The best part of the program: participants from all over the world. Whatever comes to your mind about fashion is discussed.

I recognized the other side of fashion which was located in ridiculous way in Turkey. Obviously I thought there why we have blinkers look, when people adress the fashion completely as a whole, specially dilemmas about conservative fashion. More woman must be educated, read, have academic researches and we must improve ourselves in all aspects.

As participants in hijab: me from Turkey and Elif Kavakçı from America.  I had a conversation with Ms. Elif Kavakçı, she has improved herself incredibly either as an academician or a designer that I can follow her lead. I hope to see her during other organizations.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder