16 Aralık 2013 Pazartesi

Tatil Heyecanı

2013 yılına veda etmeden önce; Çinhindi Yarımadası'nın doğusunda yer alan iki ülke Vietnam ve Kamboçya' ya gidiyorum .. Uçsuz bucaksız pirinç tarlaları, sakin romantik gölleri, doğulu mabedleri ve Mekong ırmağının suları ile rüya manzaralara sahip bu topraklar, binlerce yıllık bir kültüre ve bu kültürün zengin ve görkemli tarihi kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Böylesine bir kültürü göreceğim için heyecanlıyım.



Farklı kültürler beni kendine çekiyor. Her kültürün bambaşka bir albenisi var..
Yaklaşık 10 gün seyahatte olacağım.. Eğerki orada internetim olursa bol bol yazarım olmazsa zaten günlük tutacağım için dönüşte yazarım..
Yaz koleksiyonunu hazırlamadan önce biraz beslenmem gerekiyor yeni yerler görmem gerekiyorki bunu koleksiyona yansıtabileyim bir farklılık oluşturabileyim..
Biraz dinlenmek, kitap okumak ve etrafıma farkındalıkla bakmak istiyorum. Yoğun iş temposunda ne yazıkki kendim için pek az şey yapıyorum ve bir süre sonra beslenmem gerektiğini anlıyorum.. Kitap ve seyahat bunun en güzel yolu.. 
Gitmeden önce ofiste organize etmem gereken işler vardı onları organize ettim, ben yokken de herşey tıkırında gitsin ekip arkadaşlarım zorluk yaşamasın.. Zaten birçok seyehatimde yokluğumu aratmayan bir ekibim var bu yüzden şanslıyım..
Eğerki  aranızda Vietnam Kamboçya ya gitmiş birileri varsa önerilerinizi bekliyorum. THY nin 12 saat direk uçulu varmış, bu beni ziyadesiyle memnun etti ve şaşırttı. Vietnamda 5 saat ilerde olacağım, güneşin doğuşunu sizden önce göreceğim :) Hava sıcaklığı yaklaşık 30 derece yani siz burda donarken benim kemiklerim ısınacak :)
Peki o zaman bana iyi tatiller …

HOLIDAY EXCITEMENT

Before saying goodbye to 2013; I am going to Vietnam and Cambodia that are located east of Indochina Peninsula. With vast rice fields, quiet romantic lakes, oriental temples and the Mekong river this area hosts thousands of years of rich and glorious culture. I am excited to see this kind of culture.

Different cultures attract me. Each culture has its own charm/allure. I will be on vacation approximately for 10 days. İf I have internet there, I will write form y blog; if not, I will be writing a diary so I will write when I turn back.

I need to be feed and discover new places before my summer collection so I can reflect it on the collection and make a difference.

I want to have a rest, read books and look around with awareness. Because of busy business Schedule, unfortunately I can not do so many things for my self. After a while I understand that I need to be fed spiritually. The best way of that is book and journey..

Before the journey, I organized jobs at the office. Everything must go well when I am not there so my team must not have difficulties. Essentially I have a team that you can not recognize my absence; I am lucky. If one of you have visited Vietnam or Cambodia, I would wait for the recommendations. Turkish Airlines has a direct flight which takes 12 hours, I was glad to hear that and I was also suprised. Vietname is 5 hours late, I will see the sunrise  before all of you J The temperature is about 30 degrees namely when you are cold here, my bones will warm up there J

Allright then have a good holiday Kübra Tekin…



2 yorum:

  1. Merhabalar ben kambocyada yasiyorum :) ogretmenim burda. Buralar cok hosunuza gidicek. Maalesef yilin bu zamani cok asiri sicak olmuyor. Su an tam bir bahar havasi var ama belli de olmaz birde. Kavurucu bir sicak olabilir :) pamuklu hafif giyecekler almanizi tavsiye ederim. Yiyecek skntiniz olmaz kfc, sarpinos, hint restoranlari ve helal olan bir arap restorani var. marketlerde de helal damgali bir cok urun bulabilirsiniz. Guzel bir gunes koruyucu, sinek sokmalarina karsi hassasiyetiniz varsa ilac vb gbi seyler alin yaniniza. Cook
    Ucuz
    Bir ulke. Siem reap ve sihanoukville gorulesi yerler, ozellikle seam reap. Katliam muzesi ve olum tarlalari, kraljn sarayi gidilmesi gereken yerler. Russian market e gidip alisveris uapmaya doyamicaksiniz cok orjinal aksesuarlar bulablrsiniz. Daha fazla
    Bilgi icin mail yolyla ulasabilirsnz. Iyi tatiller
    Dilerim :)

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar ben kambocyada yasiyorum :) ogretmenim burda. Buralar cok hosunuza gidicek. Maalesef yilin bu zamani cok asiri sicak olmuyor. Su an tam bir bahar havasi var ama belli de olmaz birde. Kavurucu bir sicak olabilir :) pamuklu hafif giyecekler almanizi tavsiye ederim. Yiyecek skntiniz olmaz kfc, sarpinos, hint restoranlari ve helal olan bir arap restorani var. marketlerde de helal damgali bir cok urun bulabilirsiniz. Guzel bir gunes koruyucu, sinek sokmalarina karsi hassasiyetiniz varsa ilac vb gbi seyler alin yaniniza. Cook
    Ucuz
    Bir ulke. Siem reap ve sihanoukville gorulesi yerler, ozellikle seam reap. Katliam muzesi ve olum tarlalari, kraljn sarayi gidilmesi gereken yerler. Russian market e gidip alisveris uapmaya doyamicaksiniz cok orjinal aksesuarlar bulablrsiniz. Daha fazla
    Bilgi icin mail yolyla ulasabilirsnz. Iyi tatiller
    Dilerim :)

    YanıtlaSil