31 Ocak 2014 Cuma

Başkent Hanoi

Vietnam tatilinde son noktamız başkent Hanoi oldu. 6.5 milyon nüfusa sahip bu şehir gelişmişliği ile beni fazlasıyla şaşırttı. Ly tai bu bölgeyi Çinlilerden kesin olarak kurtardıktan sonra burayı başkent ilan etmiş ve de şehir Hanoi ismini 1831’de almış. Başkentliler şehrin tam ortasındaki Hoan Kiem Gölü dibindeki kılıçla Çinlilerden kurtulduklarına inanıyorlarmış.
Our last point was capital Hanoi for Vietnam vacation. With 6,5 million population this city has suprised me well enough because of its development. After freeing from Chinese, Ly tai declared this area as a capital and the city got the name “Hanoi” in 1831. People has believed in that the the sword which was under the Hoan Kiem Lake (in the middle of the city) freed them from Chinese.

13 Ocak 2014 Pazartesi

Halong Bay Körfezi


Peri masalı dekorlarına benzeyen Halong Bay Körfezi için ayrı bir yazı yazmasam olmazdı.. Halong Bay; Unesco tarafından koruma altında, yemyeşil üç binden fazla adacık barındırmakta.
Halong Bay Körfezinde  tipik Vietnam teknesi “Paradise Cruie” da 1 gece geçirdik.. Tekne ile körfezde keyifli bir yolculuk yaptık.. Hayatımda geçirdiğim en güzel günlerden biriydi. Huzur kelimesini iliklerime kadar hissettiğim bir gün oldu. Su demek mavi demekti, Halong Bay Körfezi ile birlikte yeşilin, maviden daha huzurlu bir su rengi olduğunu farkettim...Büyüleyici mağaralar , el değmemiş plajlar ,zümrüt kaya oluşumlarından yükselen billur sular ,yüzen köyler gördük. Cruise sırasında spada masaj yaptırdık ,geleneksel Vietnam yemek kursuna katıldım ve sertifikamı aldım :)  Dünyanın 7 coğarfi harikasından biri olan Halong Bay tarifi imkansız güzellikte bu yüzden fotoğraflarla bu güzelliği anlatmak en keyiflisi.