13 Ocak 2014 Pazartesi

Halong Bay Körfezi


Peri masalı dekorlarına benzeyen Halong Bay Körfezi için ayrı bir yazı yazmasam olmazdı.. Halong Bay; Unesco tarafından koruma altında, yemyeşil üç binden fazla adacık barındırmakta.
Halong Bay Körfezinde  tipik Vietnam teknesi “Paradise Cruie” da 1 gece geçirdik.. Tekne ile körfezde keyifli bir yolculuk yaptık.. Hayatımda geçirdiğim en güzel günlerden biriydi. Huzur kelimesini iliklerime kadar hissettiğim bir gün oldu. Su demek mavi demekti, Halong Bay Körfezi ile birlikte yeşilin, maviden daha huzurlu bir su rengi olduğunu farkettim...Büyüleyici mağaralar , el değmemiş plajlar ,zümrüt kaya oluşumlarından yükselen billur sular ,yüzen köyler gördük. Cruise sırasında spada masaj yaptırdık ,geleneksel Vietnam yemek kursuna katıldım ve sertifikamı aldım :)  Dünyanın 7 coğarfi harikasından biri olan Halong Bay tarifi imkansız güzellikte bu yüzden fotoğraflarla bu güzelliği anlatmak en keyiflisi. 








Dünyanın 7 coğrafi harikasından biri seçilen Halong Körfezi, başkent Hanoi’ye 160 km mesafede. 124 bin nüfusuyla, Unesco’nun korumasına giren Halong toplamda 1553 km kareden ve üzerinde 1969 adadan oluşan bir cennet parçası. 







Tekneler ilk önce öğlen Halong Limanından çıkarak Ti Top Adasına geliyor. 425 basamakla çıkılan Ti Top Adası’nın Zirvesi size yukarıdaki sürprizi Budha Tapınağından Nirvana’ya ulaştığınızın habercisi gibi duruyor. 








Daha sonrasında ise tekrardan tekneye binerek Adam Kafası, Kaplumbağa Adası ve Cennet Kapısı’na gidiliyor. Buradaki yerlilerin benzettikleri şekillerin isimlerini taşıyan adaların arasında kanonuzla ve bambu sallarla dolaştıktan sonra dinlenmek için tekneye geri döndük. 








Ertesi sabah erkenden kalkıp ilk durak olan Sürpriz Mağarası’na yola çıkılıyor. Toplam 600 basamak, inişler ve çıkışlar karşılıyor sizi. Aynı hayat gibi…











Halong Bay da Yemek Faslı 


Geleneksel Vietnam Mutfağının olmazsa olmazı pirinç kağıdından yapılan sebzeli böreği.. Teknede akşam yapılan workshop a katıldım ve başarıyla sertifikamı aldım herşeyden önemlisi çok keyif aldım.. 

Çorba olarak minik barbunyalı yengeç çorbası geleneksel yemek olarak tercih ediliyor. Görünüşüne aldanmayın lezzeti çok iyi.. 

HALONG BAY

I would not write a special article about fairy-tale scenery of Halong Bay Gulf which has more than 3000 green islands and is protected by UNESCO.


We spent 1 night at typical Vietnamese boat “Paradise Cruie” in Halong Bay Gulf and had an enjoyable trip with the boat in the bay. İt was one of the most beatiful day of my life. İt was the day that I feel peace. The water means blue, I recognized that the green water is more peaceful than blue one. We saw fascinating caves, virgin beaches, crystal water rising from emerald rocks and floating villages. During cruise we had a massage; I attended a traditional Vietnamese cooking seminar and got the certificate ;) Telling Halong Bay with pictures is more enjoyable because it is one of the the world's 7 wonders.

Halong Gulf is 160 km far from capital Hanoi with 124 thousand population, totaly 1553 km2 and a piece of heaven.

First of all boats from Halong port went to Ti Top Island. After 425 steps Ti Top Island’s peak suprises you with Budha Temple.

Then to Adam Head, Turtle Island and Heaven’s Door by boat. The Islands take the name of a shape which they look like. We had a trip by bamboo raft and canoe between these islands then went back to the boat to have a rest.

Next morning first stop was Suprize Cave which has 600 steps, up and down as life itself.

Food At Halong Bay

Traditional Vietnamese cuisine: vegetable pies made ​​from rice paper.
I also attended a workshop at the boat and got the certificate. The most important of all, I enjoyed it very much.

The crab soup with little red beans is preferred as traditional dishes. Although how it looks like, it tastes very good.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder