8 Şubat 2016 Pazartesi

Kendimle Randevum

Ceplerden, bilgisayardan, televizyondan, işten uzak 1 saat ayırmak kendime yaptığım en büyük lüks diyebilirim. Haftada 1 defa da olsa kendimle sosyalleşmeye ihtiyacım oluyor. Yoksa unutuyorum kendimi..




























Eskiden yani hayatımda tek sorumluluğun öğrencilik olduğu dönemde kitabımı alıp bi kafeye gider kahve içer bişeyler yerdim.. Benim için keyif buydu.. Aradan geçen onca yılda değişen bişey olmadı.. Bazen ipekle gidiyorum onun keyfi bambaşka.. Bazen sadece kendimle kalmak istiyorum özellikle zamansızlıktan yakındığım bu günlerde.. Her hafta kendime söz veriyorum sadece 1 saatimi ayırıp kendimle randevulaşıyorum ama bişeyler çıkıyor kendimle randevumu iptal ediyorum. İşte yine kendime söz verdim ama bu sefer cayma yok Kübra dedim. Mekan belli Four Seasons ilk söz verdiğim yer. Okuyacağım kitap belli Sabahaatin Ali aşkı en güzel yazan adamın yeni kitabı.
Saat belli 11 ipeği uyutup ancak çıkabilirim. 12.30 da ipek uyanınca onu da alıp ofise geçeceğim gün boyu görüşmelerim var.. İçimdeki sesler korosundan üşengeç olan; ya bunca yolu 1 saat için mi gideceksin dedi.. Sen sus 10 dakika bile olsa keyif için değer dedim. Negatif ses; yetişemezsin trafik olur gün boyu keyif çatacağım diye strese gireceksin dedi. Ona da sen sus pozitif düşün dedim.

Sabah Selçuk'a söylediğimde ben de geliyorum dedi. Haydaaa bu da nerden çıktı kendimle randevum vardı dedim. Sen yalnız kalma diye geliyorum aşkım dedi.. Tamam ama seninle yarın ayrıca gidecektik dedim .. Yarın kar yağabilirmiş biz bugünden gidelim hem beni istemiyormusun yoksa dedi. Yok yok seni istiyorum da ben kitap okuyup kahve içicektim dedim. Diyemedim kendimle randevum vardı diye😂neyse gittik oturduk kahvemizi içtik çayımızı içtik sohbet ettik.. Ya hanım ne iyi ettin de getirdin beni buraya dedi. Her hafta bir gün böyle kaçamak yapalım dedi. İyi tamam anlaştık dedim. Neye niyet neye kısmet .. Kendimle randevum birbaşka haftaya kaldı.. Bu arada söylemeden geçemeyeceğim kendimle randevuya özendim. Tıpkı özel biriyle buluşacakmış gibi giyindim, makyajımı yaptım ve kendimi iyi hissettim. Günlerdir yorgun bitkin modaydım.. Kendimle sosyalleşip vakit geçiremesemde sevdiğimle geçirdiğim 1 saat herşeye bedeldi.

1 yorum:

  1. kesinlikle zaman ayırmalı, ama istanbul şartlarında neredeyse imkansız :/

    YanıtlaSil