7 Temmuz 2015 Salı

ŞEBNEM FERAH KONSERİ

İstanbul da yazın yapılacak en keyifli Açık Hava Konserlerine gitmek olmalı. En sevdiğimiz şarkıcılar her yaz sahne alıyor. Bizde abimin daveti üzerine Şebnem Ferah Konserine gittik.

















Ramazan da konsere gidilir mi demeyin çok güzel gidiliyor. İftarı Harbiye Açık Hava Sahnesinin üstündeki boğaz manzaralı Boğaziçi Borsa Restoranda yapıyoruz, tatlıları da yedikten sonra konser başlamış oluyor konsere iniyoruz. Bunu geniş zamanda söylüyorum çünkü geçen sene de abimin daveti üzerine Buika ve Pink Martini konserine Ramazanda aynı rutinde gittik ve muhtemelen önümüzdeki sene de Allah izin verirse bu yazıyı yazıyor olacağım.
Konsere giderken rahat bir kombin yaptım havanın yağmurlu ve soğuk olması sebebiyle trenchcoat yanıma aldım. Trafikte beklerken okumak için kitabımı da yanıma aldım. Şebnem Ferahı ilk kez dinledim. İnsanın içini cız eden inanılmaz bir sesi var. Konser alanı full doluydu açıkçası şaşırdım bizim gibi delilerin çok olmasına :) İlk bikaç şarkısı yeni şarkılarıydı onlardan çok bişey anlamadık. Eski şarkılarında tüm salon eşlik etti bu da salonun birçoğunun bizim gibi eski Şebnem Ferah severler olduğunu gösteriyor. Aslında çok popüler değil algısı var bende ama şarkılarına bakınca en az 20 tanesini ezbere bildiğimi farkettim. Pek ilgisi olmayan Selçuk bile en az 5 tanesini biliyordu. Bol bol eşlik ettik stres attık.




 Şebnem Ferahın elbise seçimi çok kötüydü. Vücudunu giydiği elbiseyle çok kötü göstermişti. Tarzına aykırıydı. Bilekten bağlanan ayakkabısı kısa boyunu çok daha kısa göstermişti. Sahne şovu hiç yoktu şarkılar arasında 1 dakika boşluklar vardı ama sesinin güzelliği bu açığını kapatıyordu.








Bu arada söylemeden geçemeyeceğim sahneye çıkarken Kadına Şiddeti konu aldı bu da toplumsal duyarlılık açısından önemliydi çok hoşumuza gitti. Dilimde en sevdiğim şarkılarından biriyle keyifli günler dilerim :)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder