11 Mart 2013 Pazartesi

Bahar Detoksu

Çiçeklerin tomurcuklanmaya başladığı, güneşin tatlı tatlı gülümsediği, baharı doya doya hissetmeye başladığımız bu keyifli günlerde bahar yorgunluğundan etkilenmemek için detoks yapmaya ne dersiniz?


İtiraf edeyim; Mart ayına girdiğimizden beri sürekli uyku halinde geziyorum... Dinlenmeme rağmen kendimi yorgun hissediyordum... Neden böyleyim, ne yapmalıyım diye düşünürken aklıma detoks yapma fikri geldi ve araştırmaya başladım ne yenilir, ne içilir vs... Harfi harfiyen uygulayamasamda yine de iyi performans gösterdim. Sonrasında hafiflediğimi hissettim... Daha az uyuyorum daha az stresliyim... Anlayacağınız müthiş faydasını gördüm...
Peki detoks nasıl yapılır genel olarak?
Et, balık, tavuk gibi hayvansal gıdalar yerine çiğ sebze, meyve ve yeşillikleri tüketerek, toksinlerden arınıp, bahar yorgunluğunu minimum düzeye indirdiğimi düşünüyorum... Çikolata, hamur ve yağlı gıdalara kısa bir süreliğine ara verdim..
Detoks isteğe ve bünyeye bağlı olarak günlük veya haftalık yapılabiliyor. Bunun için yoğun olmadığınız ve kendinize ayırdığınız bir zamanı tercih etmenizi öneririm..
Sabah erken saatte kalkıp ılık limonlu su ile güne başlayıp ardından temiz havada yürüyüş yapıp taze meyve, yeşilliklerle keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz... Ara öğünlerde meyve ve yeşillik tüketmeniz şart! Siyah çay,kahve ve kola yerine bitkisel çayları içmeniz gerekiyor... Ana yemek olarak; çiğ sebze veya buharda pişmiş sebze yanındada pirinç lapası yiyebilirsiniz.. Sebzeleri saf zeytinyağı ile tatlandırmak size kalmış... Detoks yaptığınız gün; akşam yemeğini en geç 19.00 da yemeniz önemli bir nokta, en geç 22.30 da uykuya dalmış olmanızda maksimum fayda sağlamanız için güzel olur... Bol su tüketmeyi lütfen unutmayın. Eğer herhangi bir rahatsızlığınız varsa mutlaka detoksu bir uzman eşliğinde yapmanız gerekiyor... Detoks hakkında daha fazla bilgi isterseniz internetten bilgi edinebilirsiniz... 
Sizinde bu konuyla alakalı tecrübeleriniz varsa dinlemek isterim..
Herkese sağlıklı günler diliyorum :)


SPRING DETOX 

What about having detox to prevent fatigue when flowers began to proliferate, the sun smiled sweetly and we began to feel pleasant spring?

Confession: I have sleeping mode till the beginning of march. I rested but still felt tired. I was thinking why I was tired and what should I do then I got the idea of detox. I searched what to eat and drink.. I did not do all of it exactly but I did it well. As if I have been thinner. I sleep less and no more stress.. I see its great benefits.. 

How could we do detox?
By eating fresh fruits and vegetables instead of meat, fish or chicken I can minimize toxins and fatigue. I quit chocolate, pastries and fatty foods for a little while..

Detox can be done weekly or daily; it depends on your choose. I recommend suitable time when you are not tired and have plenty time. 

You can get up early in the morning, drink warm water with lemon, take a walk in the fresh air, have a delightful breakfast with fresh fruit and salad. You must eat fruits or salad! You need to drink herbal tea instead of black tea, coffee or coke. As a main course; you can have fresh or steamed vegetables with rice porridge. İf you like, use olive oil for vegetables…it is important having a dinner not later than 19:00 and sleeping not later than 22:30. Please do not forget to drink too much water. If you have any illness you need to do it under the control of a specialist. For more information about detox please search through internet. I would like to know if you have a related experience..

I wish you a healthy days :)


1 yorum:

  1. Ah ah bu bahar yorgunluğu beni yıktı geçirdi. Ancak bebeğim olduğu için 22 de yat dinlen olayı yalan oldu benim için ama yiyecek içecek konusunda tavsiyelerine uyacağım :)

    YanıtlaSil