28 Haziran 2015 Pazar

TREND:: Alışveriş Festivali

Geçtiğimiz haftalarda Kuyumcu Kentte 4 gün boyunca devam eden bir festivale katıldık. Bildiğiniz gibi bu yılın trendi Zeruj ile başlayan alışveriş festivalleri oldu. Neredeyse her hafta yeni bir festival davetiyesi alıyoruz. 


27 Haziran 2015 Cumartesi

TREND:: Yelekler Çıksın Dolaptan

Son yıllarda vitrinlerde sıkça gördüğümüz yelek, bu yazın yine hitleri arasında. Bluz, gömlek, tişort, basit ve sıkıcı giysilerin üzerine giyilen yelek bir anda giyimi şık göstermeye kadirdir.

STİL:: NANE

Nane gibi yelek, yamuk takılmış bir şal ve kötü bir ayakkabı. Kısacası sizden modacı olmaz!

















25 Haziran 2015 Perşembe

TOPRAK




Büyük şehirlerde topraktan uzak yaşamamız, her tarafın beton olması, alışveriş merkezlerinde geçirdiğimiz vakitler, iş yaşamının yoğunluğu, stres, koşuşturmaca bizi topraktan uzaklaştırıyor. Topraktan uzaklaşmamız bizim toprağın enerjisini almamızı engelliyor ve depresyon, umutsuzluk, bereketsizlik gibi bir çok sorunu beraberinde getiriyor. Topraktan ne kadar uzaklaşırsak uzaklaşalım toprağın negatif enerjimizi almasına bizi dinginleştirmesine ihtiyacımız var.














TREND:: ESRARENGİZ BAHÇE

Sosyal medya iletişimde hakikaten çok güçlü bir araç. Gücünü kimsenin küçümsememesi gerekiyor. Esrarengiz Bahçeyi ilk defa trendsetter arkadaşım Begüm de gördüm. Bana boyadığı sayfayı gönderdi ve not düştü Kübra kesinlikle almalısın inanılmaz keyifli dedi. Aaa bende bakayım dedim ama bu esrarengiz bahçe Begüm söyledikten bikaç hafta sonra o kadar popüler oldu ki herkeste görmeye başladım.















24 Haziran 2015 Çarşamba

STİL:: KURTARICI ELBİSE

Özel bir yemeğe çıkacaksındır ama ne giyeceğine bir türlü karar veremessin. Dolabın ağzına kadar dolu olmasına rağmen hiçbişeyin olmamasından yakınırsın. Denersin çıkarırsın olmaz yakıştıramazsın. Yarım saat uğraştıktan sonra artık vakit dolmuştur. 

11 Haziran 2015 Perşembe

TREND:: High Tea

İngilizlerin 5 çayı muhabbeti tüm dünyada keyif ile anılmaktadır. Geçen arkadaşlarımızla konuşurken acaba İstanbul da high tea düzenleyen yerler var mı bi bakalım derken Four Seasons gibi kaliteli yerlerde olduğunu öğrendik ve gitmeye karar verdik. 

10 Haziran 2015 Çarşamba

Nice 150 yıllara BASF !!!

Dünya kimya devi BASF nin 150. yılını kutladığı geceye bizde davetliydik. 

TREND:: Charlotte Olympia

İngiliz bir marka olan Charlotte Olympia 2008 yılında Charlotte Olympia tarafından kurulmuştur. London College of Fashion da ayakkabı kursuna katılmış ve ilk koleksiyonunu orada sergilemiştir.







8 Haziran 2015 Pazartesi

DİP NOT!

İnsanların siyasi görüşü, hayat görüşü, dini, ırkı, mezhebi birbiriyle aynı olmayabilir. Çok muhafazakar ya da aşırı solcu olabilir bu kişinin kendisini bağlar. İnsan insandır. Son yıllarda benim güzel ülkemde insanlar birbirini 1 kaşık suda boğmaya yer arıyor. Komşu komşuyla görüşmüyor, kardeş kardeşe düşman oldu, en yakın arkadaşlar siyasi görüşler yüzünden bozuştu, oturma grupları dağıldı.. Peki neden? Düne kadar yine farklıydınız ne oldu da birden bire bu öfke bu kavga? Nerden geliyor birbirimize duyduğumuz bu kin?

BOLLYWOOD

Bollywood son 10 yıldır tüm dünyada fırtına gibi esiyor. Açıkçası benim ilgimi hiç bir zaman çekmedi. Slumdog Millionaire filmini izlemeyen yoktur ama o film ödül aldığı için bana göre Bollywood kategorinde değildi. Sonra bir film izledim ve Bollywood müptelası oldum.  Peki neden Bollywood?

4 Haziran 2015 Perşembe

STİL:: Uzun Gömlek

Havaların iyice ısınmasıyla birlikte incecik tiril tiril gömlekler dolaptan çıktı. Yaz aylarında çizgili desenleri giymeyi seviyorum. Her renkle kombin yapılabiliyor. Hafta içi kumaş pantolon topuklu ayakkabıyla şık kullanılabiliyor, haftasonu ise babet ya da benim gibi espadrille daha günlük giyilebiliyor. 

ONLİNE ALIŞVERİŞ YAPARKEN DİKKAT!

İnternetten alışveriş hayatımızı kolaylaştıran muhteşem birşey. Benim gibi alışverişe üşenenler için harika bir icat. Ben o kadar internetten alışverişe kendimi kaptırdımki uzun zamandır markete gitmedim. Diş fırçama kadar herşeyi internetten alıyorum. Alışveriş merkezi, mağazalar beni boğuyor. İnternetten alışverişin güvenli olduğunu düşünüyorum çünkü bende eticaret yapıyorum gerçekten sistem güvenli kanunlar çok katı hep tüketici lehine bu yüzden gayet rahat davranıyorum. Kaldıki kredi kartı kullanmak istemeynler için kapıda ödeme harika bir seçim. Fakat son 1 ayda karşılaştığım durumlarda şirketlerde sizleri uyarmak istiyorum aman dikkat diyorum.

2 Haziran 2015 Salı

Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar

Bizim insanımız şöyle böyle demek istemiyorum. Çünkü biz Türklerde ki medeniyet genel anlamda dünyanın hiç bir yerinde yok. Fakat bazen o kadar garip insanlarla karşılaşıyorumki yazmadan edemiyorum.

STİL:: Kimono Diyip Geçmeyelim Lütfen!

Kimono benim en çok kullandığım ürünlerden biri.. Özellikle ne giyeceğimi bilemediğim kararsız olduğumda tam bir kurtarıcı. Beni takip edenler bilir kimonoyu ne kadar çok sevdiğimi.. Sade şıklık için ideal. Bizim markamızda da  en çok satılan ürün kalemlerinin başında kimono geliyor. 2 yıldır neredeyse 30 farklı renkte 6 bine yakın kimono sattık.. Bu kadar sevilen talep edilen bir ürünün hikayesinden bahsetmek istiyorum.











TREND: Platform Espadril


Espadril modası bu yaz da devam ediyor. Espadrilin bu kadar tutulmasının sebebi vazgeçilemeyen rahatlığı olmalı. Dünya markaları da koleksiyonlarına kendi stillerine göre espadril ekledi.















İpekle İlk Tatil Cote de Azur Nice

İpekle ilk yurt dışı tatilimizi yaptık. 4 kafadar arkadaş ve 2 bebek dolu dolu 4 gün geçirdik. Rotamız Fransanın Güneyinde yer alan Avrupa Jet Sosyetesinin tatil mekanı Nice oldu. Burayı tercih etmemizdeki sebep hem güvenilir olması hemde bebeklerle birlikte gittiğimiz için rahat olması. Çok doğru bir tercih yaptığımızı gidince anladık zaten. Avrupa sosyetesi boşyere tercih etmiyormuş. Keyifli bir tatil yazısı çıktı hadi bakalım..